Beleggen voor iedereen

Nu de rente bijna nul is en sparen niks meer oplevert, is het tijd om eens verder te kijken hoe u meer uit uw spaargeld kunt halen. Wellicht is het een goed idee om te gaan beleggen. Eigenlijk investeert u door uw geld voor een langere of kortere termijn vast te leggen, om zo in de toekomst financieel voordeel te krijgen. U krijgt dus geld voor uw investering, maar daar staat tegenover dat uw inkomsten onzeker zullen zijn.

Nu denkt u misschien dat beleggen vooral voor grote bedrijven en instellingen is, maar niets is minder waar! Ook u als particulier kunt beleggen.

Vergelijken

Als particulier mag u niet rechtstreeks handelen op de beurs. Hier heeft u een broker voor nodig, die een vergunning heeft om dit wel te doen. Het is heel eenvoudig om de diverse brokers met elkaar vergelijken.

In dit artikel leggen wij aan u uit wat een broker nou precies is. Verder geven wij u een aantal tips waar u op kunt letten bij beleggen. Zo wordt beleggen voor iedereen!

Wat is een broker?

Een broker is een ander woord voor een effectenmakelaar. Dit kan zowel een persoon als een bedrijf zijn. Deze brokers hebben een vergunning van De Nederlandse Bank of de Autoriteit Financiƫle Markten om te handelen op de beurs. Als particulier mag u dus niet zelf handelen en heeft u een broker nodig om dit voor u te doen. Een broker heeft hiervoor handelaren in dienst. Hij is zeg maar degene die kopers en verkopers van aandelen bij elkaar brengt, net als bij het kopen of verkopen van een huis.

Tips bij het beleggen

Als u gaat beleggen, let u dan vooral op het volgende:

  • Omdat de beurs nogal grillig kan zijn is het verstandig om alleen te beleggen voor de langere termijn en ook met geld dat u voor langere tijd kan missen. Zo loopt u het minste risico.
  • Beleg in aandelen. Deze leveren het meeste rendement op op langere termijn, zo’n 7% per jaar en u hoeft er niet veel voor te doen.
  • Als u een broker in de arm neemt, kijk dan goed welke kosten hij of zij rekent. Let op eventuele verborgen kosten. Het gaat hier om bijvoorbeeld transactiekosten, valutakosten, bewaarloon (rekent de bank voor het bewaren van uw aandelen), inactivity fee (kosten voor te weinig handelen) en de in-en uitstapkosten. Maar ook bijvoorbeeld beheer-en servicekosten en prestatievergoedingen (dit als uw aandelen beter presteren dan verwacht).

Geld beleggen voor beginners

Als u besluit om te gaan beleggen, kijk dan op geldreview.nl. Hier krijgt u tips en kunt u diverse brokers met elkaar vergelijken, om zo de goedkoopste effectenmakelaar te vinden. Hoe lager de kosten voor een broker, hoe hoger het rendement immers is.

Veel succes

Wij wensen u veel succes met het beleggen en hopelijk levert het een goed resultaat op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *