Dit zijn drie belangrijke dingen die je moet weten over een zakelijke lening

Een zakelijke lening klinkt misschien wel aantrekkelijk, maar je moet wel goed onthouden dat daar bepaalde zaken bij komen kijken. Je moet uiteindelijk de lening die je hebt aangevraagd ook kunnen afbetalen. Het is daarom belangrijk om inzicht te krijgen in een aantal zaken wat betreft een zakelijke lening. Lees daarom snel hieronder verder waar je op moet letten bij het aanvragen van een zakelijke lening.

 

De rente

 

Over een zakelijke lening moet je helaas ook een bepaald rentepercentage betalen. Dit is eigenlijk niet te vermijden bij het afsluiten van een zakelijke lening. Het rentepercentage kan echter wel verschillen. Voor je zakelijke lening moet je een vast rentepercentage betalen over het openstaande leenbedrag. Zakelijke lening rente is afhankelijk van een aantal dingen en verder is dit van tevoren al bepaald voor de looptijd van de zakelijke lening. De rente bestaat uit vaste onderdelen en onderdelen die afhankelijk zijn van jouw situatie. Dit zijn de risicokosten. Met deze kosten worden het risico afgedekt indien je de zakelijke lening niet kan aflossen. De vaste onderdelen zijn bijvoorbeeld de basisrente, kapitaalkosten en de operationele kosten. Personeel en het bedrijfspand vallen bijvoorbeeld onder de operationele kosten. Hier moet je dus rekening mee houden bij het afsluiten van een zakelijke lening.

 

De looptijd

 

De looptijd bij een zakelijke lening houdt de tijd in waarin jij de lening moet terugbetalen. Er zijn verschillende looptijden mogelijk bij het afsluiten van een zakelijke lening. Je kan kiezen voor een looptijd van één jaar, maar ook voor tien jaar. Hierbij kan je zelf kiezen of je de lening inclusief rentepercentage per maand of kwartaal afbetaalt. De looptijd is verder afhankelijk van je onderneming en in welke fase je onderneming zit. Een jongere onderneming zal waarschijnlijk een lagere zakelijke lening kunnen afsluiten.Om te bepalen welke looptijd het beste voor je is, kan je het beste kijken naar het doel waarvoor de zakelijke lening wordt gebruikt. Je moet realistisch gaan kijken naar de terugbetaling. Je wil voorkomen dat je straks niet voldoende omzet hebt gemaakt om de lening terug te betalen. Hierdoor kom je in geldproblemen te zitten en dat wil je natuurlijk niet. Geld lenen, kost eenmaal echt geld.

 

Het zakelijk krediet

 

Het is naast een zakelijke lening ook mogelijk om een zakelijk krediet af te sluiten. Het is belangrijk om deze twee dingen uit elkaar te houden. Het zijn namelijk twee hele verschillende dingen. Een zakelijk krediet is een geldpotje waar je geld uit kan halen voor je onderneming wanneer dit nodig is. Dit betekent dat je niet een geldbedrag gestort krijgt, maar dat je dus zelf de keuze hebt om geld op te nemen. Een zakelijke lening wordt over het algemeen aangevraagd om te investeren in bepaalde zaken, zoals machines of de voorraad. Bij een zakelijke lening krijg je het geldbedrag dus wel in één keer op je zakelijke rekening. Dit geldbedrag kan je meteen gebruiken voor je investeringen. Zakelijke lening berekenen is daarom heel belangrijk. Je kan daaruit afleiden of een zakelijk krediet misschien een betere optie is voor jouw situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *