Wat is de SLIM regeling?

Misschien heb je er wel al eens van gehoord; de SLIM regeling. Dit relatief nieuwe innovatieve programma subsidieert midden en kleine bedrijven om leertrajecten aan te kunnen bieden aan werknemers om zo te blijven kunnen groeien. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend in kleinere bedrijven, doordat er simpelweg te weinig budget voor is. Wil je meer weten over deze regeling? Lees dan gauw verder!

Wie mag SLIM aanvragen?

Niet iedereen mag zomaar de subsidie aanvragen. Het is namelijk specifiek en enkel bedoeld voor deze drie groepen bedrijven:

  • mkb-ondernemingen (midden-en kleine bedrijven);
  • samenwerkingsverbanden in het mkb;
  • grotere bedrijven uit de recreatie, horeca en landbouw sector.

 

De 48 miljoen euro die is vrijgekomen is bedoeld zodat deze bedrijven een bedrijfsschool kunnen oprichten of specialisten kunnen inschakelen om trajecten op te zetten. Zo kunnen werknemers die bij deze bedrijven werken zich ook blijven verbeteren, doorleren en verder groeien, wat in veel gevallen niet had gekund als er geen subsidie voor was geweest.

Waarvoor kun je SLIM aanvragen?

De subsidie kun je gebruiken voor onder andere de volgende zaken:

  • Een praktijkleerplaats op te richten. Bijvoorbeeld voor mbo-opleidingen voor volwassenen. Dit kan in het hele bedrijf of alleen in delen ervan;
  • Activiteiten voor leren en ontwikkelen. Zo is het mogelijk om een loopbaanspecialist in te schakelen om loopbaanadvies aan werknemers te geven of te onderzoeken in hoeverre scholing een behoefte is in je bedrijf;
  • Een bedrijfsschool op te zetten of iets vergelijkbaars waarmee werknemers hun vaardigheden, kennis en beroepshouding kunnen verder ontwikkelen.  

Wanneer kun je SLIM aanvragen?

SLIM subsidie aanvragen kan op verschillende momenten in het jaar. Zo kan het de hele maand maart en september ieder jaar. Buiten die tijdvakken is het niet mogelijk de subsidie aan te vragen. Heb je hulp nodig bij het aanvragen of wil je graag meer weten? Kijk dan eens op www.leap.nl voor meer informatie. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *